Снимка БулфотоПарламентът прие на първо четене промени в Закона за енергетиката, внесени

...
Снимка БулфотоПарламентът прие на първо четене промени в Закона за енергетиката, внесени
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за енергетиката

Снимка Булфото

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за енергетиката, импортирани от Министерския съвет /МС/. С тях се транспонират европейски наставления, заяви вести.бг.

 

Въвежда се задължението при отвод от присъединение на нови консуматори, операторите на електропреносната, електроразпределителната, газопреносната и газоразпределителните мрежи да стимулират документално решението си.

Създава се правна рамка във връзка с операторите на обществено налични зарядни точки за електрически транспортни средства. С новите текстове се регламентират фигурите на оператор на обществено налична зарядна точка и ползвателите на услуги за зареждане на електрически транспортни средства. Предвиден е ред за присъединение на зарядната точка към електроразпределителната мрежа. 

С друга група ремонти в закона се облекчава режимът за създаване на линейни енергийни обекти - електропроводи, газопроводи, нефтопроводи и други. Те ще се построяват към този момент въз основа на учредено сервитутно право. Действащите сега текстове на закона плануват основаване на право на градеж както за построяването на здания и постройки, по този начин и за прокарването на подводни, надземни и подземни линейни обекти на техническата инфраструктура. Тази липса на разграничаване сред типовете енергийни обекти утежнява реализирането на капиталови планове на енергийните предприятия.

Въвежда се формулировка на линейните енергийни обекти, като към тях се включват и принадлежащите им трайно прикрепени към земята градивни детайли (например стълбовете към електропроводите)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР